Molitvena zajednica

bl. Alojzija Stepinca

Poslanje zajednice

Molitvena zajednica Bl. Alojzija Stepinca aktivno se okuplja od 2000. godine. Nastala je po poticaju nekoliko osoba i njihovoj želji za zajedničkom molitvom. Vlč. Josip Kuzel tadašnji župni vikar u vremenu Došašća te Jubilejske godine osnovao jednu malu grupu koja se prvo počela sastajati u župnoj crkvi sv. Petra ap. na molitvu. Temelj apostolata zajednice su molitva i post, te susret s Gospodinom po Božjoj riječi i u svetoj Misi. Zajednica je više puta do sada organizira hodočašća i duhovno rekreativne izlete. Svi članovi poticani su na ustrajnu osobnu molitvu, post (od početka zajednice održava se kontinuirani lančani post na brojne nakane i za razne potrebe, te individualni i skupni post prema poticajima), sakramentalni život (velik broj članova zajednice na svetu Misu ide svakodnevno), aktivno svjedočenje svoje vjere i izgradnju u vjerodostojnom kršćanskom životu, temeljenom na Božjoj riječi i prihvaćanju Isusa Krista kao osobnog spasitelja, pri Katoličkoj crkvi.

Susreti

Molitveni susreti Zajednice Bl. Alojzija Stepinca održavaju se četvrtkom od 20 sati, u Župi sv. Petra ap. u Zaprešiću (Pavla Štoosa  2). Susreti su otvoreni za sve koji su u potrebi za molitvom i zajedništvom u Kristu.

Zajednica Bl. Alojzija Stepinca animira klanjanje zadnji četvrtak u mjesecu poslije večernje sv. mise u crkvi sv. Ivana Krstitelja.

U molitvi zajedno!