O udruzi

Udruga «Stepinčeva oaza mira» iz Zaprešića osnovana je 8. svibnja 2008. na 110. godišnjicu rođenja bl. Alojzija Stepinca. Svoje predstavljanje javnosti imali smo u kripti crkve sv. Ivana Krstitelja na proslavi 10. obljetnice beatifikacIje Alojzija Stepinca blaženim 3. listopada 2008 u župi sv. Petra ap. u Zaprešiću. Kao civilna Udruga u svojim temeljnim ciljevima želimo promicati Kršćanske vrednote ljubav, dobrotu i mir prema čovjeku po uzoru na bl. Alojzija Stepinca.
Učlani se

naša misija i vizija

Prožeti duhovnošću bl. Alojzija.

Udruga djeluje u bliskoj povezanosti sa župom sv. Petra ap. u Zaprešiću koju je utemeljio nadbiskup zagrebački Alojzije Stepinac 4. studenog 1945 .godine u vrlo teškom poslijeratnom vremenu. Po blaženikovom imenu 2000 g. osnovana je i Molitvena zajednica koja također nosi ime bl. Alojzija Stepinca a čiji smo također članovi.

Za našu župu, molitvenu zajednicu i Udrugu Blaženikovo ime puno znači a svakodnevno osjećamo njegov zagovor i pomoć u mnogim našim potrebama. Osim što u svom srcu gajimo ljubav za molitvu želimo s tim spojiti i ono poznato pravilo sv. Benedikta  ora et labora – moli i radi.

Duboko povezani s Zaprešićem

Udruga Stepinčeva oaza mira od grada Zaprešića dobila je na Svečanoj sjednici Gradskog vijeća 12.10. 2014. povelju za tradicionalno uprizorenja Živih jaslica i Muke Kristove. Stepinčeve oaza mira uz dobru suradnju s gradom Zaprešićem, Turističkom zajednicom grada Zaprešića, župom sv. Petra ap. članica je i Pokreta i udruga Zagrebačke nadbiskupije.

Spajamo mladost i iskustvo.

Udruga broji oko 100 članova različite životne dobi, od djece, mladih studenata do srednje životne dobi. U različitosti mnogih projekta sudjeluju članovi obitelji, bračni parovi s djecom a najveće bogatstvo naše Udruge da kroz spoj mladosti i iskustva ponudimo prave vrijednosti našim sugrađanima.

Temeljni ciljevi

Promicanje kršćanskih vrijednosti utemeljenih na Svetom pismu i nauku Rimokatoličke crkve

Promicanje osjećaja za volonterstvo i dobrotvorni rad

Pomoć na materijalnom i duhovnom području

Skrb za bolesne i one kojima je život na bilo koji način otežan

Organiziranje hodočašća, tribina te duhovnih obnova.

Evangelizacija putem biblijskih skazanja

“Ne može biti siromah onaj koji nosi Boga u duši.”

– bl. Alojzije Stepinac

Podržite nas finacijski.

Ukoliko želite financijski poduprijeti rad Udruge  „Stepinčeva oaza mira“, svoje priloge možete uplatiti na račun udruge, na čemu ćemo vam biti vrlo zahvalni, a to možete učiniti na sljedeći način: uplatom na žiro račun

iz Hrvatske HR 5323600001102036010 (Zagrebačka banka Zagreb d.d.)