Isusov put prema Uskrsnuću

Written by urednistvo

30/03/2024

Naši članovi i ove godine su se potrudili što vjernije dočarati posljednja dva dana Isusova života. To su imali priliku prikazati u čak tri izvedbe na tri različite lokacije. Prva lokacija bila je u Vođincima kod Vinkovca 16. ožujka, a druga je uslijedila odmah dan nakon 17. ožujka u Gunji Svetište Gospe Šumanovačke. Tradicionalno već sedmu godinu na Nedjelju Muke Gospodnje – Cvjetnicu naši Novi Dvori na jedan dan postali su Jeruzalem.

Uprizorenje ovogodišnje muke razlikovalo se od dosadašnjih, jer su uvedeni  novi dijelovi iz Isusova života i njegova djelovanja, koje ljudi imaju prilike čuti u Svetom pismu. Tako je prikazano ozdravljenje Jairove kćeri i žene koja je bolovala četrnaest godina. Naravno prikazani su i svima poznati događaji Velikog četvrtka i Velikog petka.

Tijekom uprizorenja na licima gledatelja mogla se vidjeti emocija i patnja za Isusom. To su trenuci koji su prožeti patnjom, boli i okrutnošću, a svaki se gledatelj može povezati ili prepoznati s nekim od likova. Osmijeh i snaga koja se može vidjeti i osjetiti u trenutku prikazivanja uskrsnuća je nešto najsposobnije i najljepše što naši glumci mogu dobiti.

Sretan i blagoslovljen Uskrs žele vam članovi Stepinčeve oaze mira!

Slično ovome…

STEPINAC U ZAPREŠIĆU 1944.

STEPINAC U ZAPREŠIĆU 1944.

Dragi štovatelji bl. Alojzija Stepinca danas se sa zahvalnošću sjećamo jedne lijepe uspomene i obljetnice vezane za...