STEPINAC U ZAPREŠIĆU 1944.

Written by urednistvo

30/04/2024

Dragi štovatelji bl. Alojzija Stepinca danas se sa zahvalnošću sjećamo jedne lijepe uspomene i obljetnice vezane za našega Blaženika koji je prije osamdeset godina posjetio tada selo Zaprešić.

Razlog nadbiskupovog dolaska bio je posjet Dječjem skloništu u Zaprešiću, kojega je tom prigodom i blagoslovio. Bilo je to 30. travnja 1944. Tom prigodom bl. Alojzije predvodio je sv. Misu na otvorenom. U Dječjem skloništu bilo je smješteno oko tridesetak djece koji su za vrijeme Drugog svjetskog rata ostali siročad. (To je mjesto danas kod Zagrebačke banke).

Čovjek ovog velikog djela i utočišta za mnogu djecu bio je Fran (Franjo) Krajačić, poznati liječnik u Zaprešiću. Svakako treba istaknuti da su se za djecu brinule sestre Milosrdnice iz Provincije Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije iz Zagreba. Za dolazak časnih sestara u Dječje sklonište zaslužan je, također, doktor Krajačić, jer je smatrao da će se one dobro brinuti i odgajati djecu. Velika zahvalnost ide svim sestrama koje su nesebično radile i djelovale u Zaprešiću. Gospodin neka im bude vječna nagrada!

Kao štovatelji Najsvjetlijeg lika bl. Alojzija Stepinca čije ime s ponosom nosimo nastavimo i mi na tom tragu dobrote moliti i raditi kako bi naša djeca dobila katolički vrtić u Zaprešiću.

Slično ovome…

Isusov put prema Uskrsnuću

Isusov put prema Uskrsnuću

Naši članovi i ove godine su se potrudili što vjernije dočarati posljednja dva dana Isusova života. To su imali...