IZBORNA SKUPŠTINA UDRUGE

Written by urednistvo

24/11/2023

Udruga “Stepinčeva oaza mira“ koja djeluje na području župe sv.Petra apostola u Zaprešiću održala je u ponedjeljak 20.studenog 2023. svoju Izbornu skupštinu.

Nakon uvodnog dijela predsjednik Ilija Nikolić podnio je izvješće o radu Udruge za 2022.u kojem su istaknuti iznimni projekti kao međunarodna izložba o Euharistijskim čudima i Tribina Zajednički pogledi o blaženom Karlu Acutisu održani u prostorima Pastoralnog centra župe sv.Petra apostola. Izložbu je za vrijeme gostovanja pogledalo oko tisuću ljudi.

Udruga Stepinčeva oaza mira u suradnji s TV Zapad iz Zaprešića od 2022. godine ima i svoju televizijsku emisiju pod nazivom  „Oaza mira“ u kojoj gostuju svećenici, časne sestre te vjernici laici s ciljem promicanja dobrih, istinitih i lijepih misli i tema.

Posebna zahvala bila je upućena svim članovima Udruge i njihovim obiteljima koji su se uključili u pobožnosti bl.Alojziju Stepincu. Bista bl.Alojzija s relikvijarom djelo je kipara Vida Vučaka i kojeg je na dar Udruzi poklonio jedan svećenik. Postulator za kauze beatifikacije i kanonizacije Zagrebačke nadbiskupije mons. dr. sc. Juraj Batelja prepoznao rad Udruge Stepinčeva oaza mira pa je Udruzi darovao relikvije drugog stupnja koje su pohranjene u podnožje biste koja je do sad pohodila osamdesetak obitelji okupljajući članove na zajedničku molitvu.

Apostolat katoličkih muževa je inicijativa koja već šet godina djeluje kao ogranak Udruge i o čijem je djelovanju izvjestio njezin voditelj, Mato Tunjić.

Tajnica Udruge Antonija Lacić podnijela financijsko izvješće o prihodima i rashodima za 2022. godinu te predstavila financijski plan Udruge za naredni period.

Na Skupštini je predstavljen te usvojen i novi Statut koji je prema donesenim odredbama doveo do proširenja Predsjedništva s dva nova člana te je osnovano i novo tijelo Udruge pod nazivom  „Savjetodavno vijeće“ u koje ulaze članovi predsjedništva i voditelji timova Udruge.

U novo vodstvo za četverogodišnji mandat su izabrani: stari/novi predsjednik Udruge Ilija Nikolić, mjesto tajnice je po treći puta povjereno Antoniji Lacić, dopredsjednik  Alan Švajcer je zamijenio svog prethodnika Zlatka Mikleca, a za dva nova člana su izabrani Ante Gelo i Zdenka Mioč.

Novo vodstvo se zahvalilo na izboru uz iskazanu nadu da će svi zajedno uz predani rad i zagovor blaženog Alojzija Stepinca opravdati stečeno povjerenje.

Ovaj susret je bio prigoda da se zahvali voditeljima župe sv. Petra apostola, župniku Ivanu Frkonji i župnom vikaru Domagoju Koružnjaku jer su omogućili da da kao civilna građanska udruga tijekom cijele godine koriste župne prostore za svoje aktivnosti.

Izborna skupština završila je posebnim priznanjem i zahvalom članici Jadranki Šandar koja je svih 15 godina postojanja Udruge aktivno sudjelovala u projektima s iznimnim doprinosom kao kostimografkinja u svim scenskim i biblijskim prikazanjima kojih je kroz godine bilo mnogo.

Slično ovome…

STEPINAC U ZAPREŠIĆU 1944.

STEPINAC U ZAPREŠIĆU 1944.

Dragi štovatelji bl. Alojzija Stepinca danas se sa zahvalnošću sjećamo jedne lijepe uspomene i obljetnice vezane za...

Isusov put prema Uskrsnuću

Isusov put prema Uskrsnuću

Naši članovi i ove godine su se potrudili što vjernije dočarati posljednja dva dana Isusova života. To su imali...