Žive jaslice u Zaprešiću

Written by urednistvo

14/01/2024

Udruga Stepinčeva oaza mira iz Zaprešića u suradnji sa Župom sv. Petra ap. organizirala je 15. put uprizorenje Živih jaslica 26. i 27. prosinca na Trgu Ivana Pavla II.

Zaprešićki Betlehem okupio je velik broj posjetitelja, posebice djece koja su radosno pratila prikaz Isusova rođenja kojega je kao žive jaslice prvi zamislio sv. Franjo Asiški prije točno 800 godina, davne 1223. u malenom mjestu Greccio u središnjoj Italiji. U znaku slavlja tog velikog jubileja i ovogodišnje Žive jaslice u Zaprešiću bile su u duhu sv. Franje.

Na uprizorenju 26. prosinca poseban doživljaj i radost bila je okupiti 18 obitelji koje su od 2009. imale ulogu Svete Obitelji. Bila je to prilika za obnovu sjećanja na sve radosti, utkanu ljubav i izgrađeno zajedništvo koji su pomogli da svako uprizorenje ovih godina donese svoje plodove, dotakne srca i potakne na promišljanje o onom što se u našoj povijesti, u dalekom Betlehemu dogodilo prije više od 2000 godina. Kao znak zahvale svakoj obitelji darovana je Biblija koja prema riječima koje je uputio predsjednik udruge Ilija Nikolić: „..kao planinski potok nosi već tisućama godina uvijek svježu Božju Riječ koja se želi utjeloviti u našim obiteljima.“

Druge večeri se prije prikazanja svima okupljenima obratio i dogradonačelnik Grada Zaprešića Alan Labus, zahvalivši da se ustrajnošću već 15 godina organiziraju žive jaslice uz želje da se isto nastavi i u budućnosti.

Članovi udruge i župe su kroz mjesec dana pripremali ovo prikazanje u 10 slika, zajedničkom suradnjom i radom su sami pripremili cijeli prostor Betlehema, a dječji zbor Božje krijesnice priključio se svojom pjesmom u obje zaprešićke izvedbe.

Prikazanje su kao i svake godine potpomognuli Grad Zaprešić, Turistička zajednica grada Zaprešića i mnogi sponzori.

Slično ovome…

STEPINAC U ZAPREŠIĆU 1944.

STEPINAC U ZAPREŠIĆU 1944.

Dragi štovatelji bl. Alojzija Stepinca danas se sa zahvalnošću sjećamo jedne lijepe uspomene i obljetnice vezane za...

Isusov put prema Uskrsnuću

Isusov put prema Uskrsnuću

Naši članovi i ove godine su se potrudili što vjernije dočarati posljednja dva dana Isusova života. To su imali...