Novi zaveslaji muževa

Written by urednistvo

18/10/2023

Apostolat katoličkih muževa nastavlja svoje nove mjesečne zaveslaje obogaćujći jedni druge svojim očinskim i obiteljskim životom.

Voditelj Mato Tunjić i njegov zamjenik Bruno Kurek nastavili su i u ovoj novoj Pastoralnoj godini sa izlaganjem o Deset Božjih zapovjedi. U ponedjeljak,16. listopada ponovno smo bili zajedno u vjeronaučnoj dvorani Pastroranog centra u našoj župi sv. Petra apostola.


Naš voditelj Mato lijepo nas je uveo u molitvu a njegov zamjenik Bruno animirao je tijek susreta kroz vrlo zahtjevnu temu: Šesta Božja zapovijed služeći se KKC – e.

Svi nazočni muževi aktivno su sudjelovali propitkujući se koji su razlozi zbog koji ne samo mladi nego i odrasli ljudi zloupotrebljavaju dar spolnosti i omalovažaju ovu tako dragocjenu Božju zapovijed. Rečeno je kako ovaj svijet osobito mediji ističu “kult tijela” i kako čovjek današnjeg vremena zaboravlja vrednote obitelji u kojoj se čuva dragocjeni biser koji nam je Bog povjerio u daru spolnosti posebno za odgoj vlastite djece.

Govoreći iz svećeničkog iskustva naš župni vikar Domagoj Koružnjak dao je svo pogled na ovu Božju zapovjed navodeći kako tijekom dvije godine svećeničke službe vidi i pohvaljuje mnoge i mlade i odrasle koji sakramentu pomirenja pristupaju na jedan temeljit način.

Dragi župljani, muževi, simpatizeri sljedeći naš susret imat ćemo ponovno treći ponedjeljak u mjesecu u 20:00 sati pa ponovno pozivamo sve zainteresirane da nas obogate svojim životnim iskustvom kako bi iz susreta u susret postajali ono što je Bl. Alojzije rekao o uzorima: “Sveti su riječ Božja prevedena u djela.”

Slično ovome…

STEPINAC U ZAPREŠIĆU 1944.

STEPINAC U ZAPREŠIĆU 1944.

Dragi štovatelji bl. Alojzija Stepinca danas se sa zahvalnošću sjećamo jedne lijepe uspomene i obljetnice vezane za...

Isusov put prema Uskrsnuću

Isusov put prema Uskrsnuću

Naši članovi i ove godine su se potrudili što vjernije dočarati posljednja dva dana Isusova života. To su imali...