Proslavljen blagdan bl. Alojzija Stepinca

Written by urednistvo

Udruga «Stepinčeva oaza mira» iz Zaprešića osnovana je 8. svibnja 2008. na 110. godišnjicu rođenja bl. Alojzija Stepinca. Svoje predstavljanje javnosti imali smo u kripti crkve sv. Ivana Krstitelja na proslavi 10. obljetnice beatifikacIje Alojzija Stepinca blaženim 3. listopada 2008 u župi sv. Petra ap. u Zaprešiću

14/02/2022

Prema najavi, u četvrtak 10. veljače smo proslavili blagdan našeg blaženika kardinala Alojzija Stepinca.

Prije svečane svete mise, izmolili smo pobožnost našem blaženiku. Svečanu Euharistiju je slavio dragi prof. Ilija Čabraja koji nas je u propovjedi podsjetio na Stepinčevu ustrajnost, postojanost i privrženost Bogu i istini. Isticanjem pojma Stepinčev kompas, koji je i kardinal Bozanić koristio u svojoj propovjedi na svetoj misi slavljenoj pred katedralom, prof. Čabraja je naglasio kako nam je potreban putokaz u ovim našim izazovnim vremenima, a koji u gotovo pa svim životnim prilikama možemo naći u liku našeg blaženika. Svoj doprinos svečanom slavlju dao je i župni zbor.

Nakon Euharistije svi prisutni su pozvani iskazati štovanje moćima koje su izložene u ovoj posebnoj prigodi. Podsjećamo  kako su nam moći blaženika stigle na svetkovinu Presvetoga Trojstva, 26. svibnja 2013. Tog dana je u našoj župi sv.Petra bila svečana posveta novosagrađene crkve sv.Ivana Krstitelja. Posvetio ju je zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić i tom prigodom darovao župi relikvijar s moćima bl. Alojzija Stepinca moleći Gospodina da crkvu i oltar prožme posvetom nebeskom.

Moći su ugrađene u oltar sa strane na kojoj svećenik stoji, ali na zanimljiv način jer nisu sakrivene kao sto inače bude s moćima u oltarima, nego se kroz staklo može vidjeti pozlaćeni kovčežić.

Naša zajednica je blagdan svoga zaštitnika proslavila molitvom Večernje te kratkim osvrtom uz niz fotografija, na sve dosad darovane godine, susrete, hodočašća i ljude koji su se okupljali i koji se okupljaju u zajedništvu za dobro, a pod moćnom zaštitom bl.Alojzija Stepinca.

Bl. Alojzije, moli za nas!

Slično ovome…

Najava izložbe

Najava izložbe

 S velikom radošću Vam predstavljamo gostovanje putujuće izložbe Euharistijska čuda diljem svijeta u župi sv.Petra...

Gospodin me uči služenju

Gospodin me uči služenju

Gospodin me uči služenju. Dragi prijatelji, u ovom susretu razgovaramo s našom Mirjanom Morović, koja kao i mnoge...