Korizmena duhovna obnova za sudionike uprizorenja Kristove muke

Written by urednistvo

28/03/2022

Korizmena duhovna obnova za sudionike uprizorenja Kristove muke održana je u subotu, 26. ožujka u Dvorani bl. Alojzija Stepinca župe sv. Petra ap. u Zaprešiću.

Nakon uvodne molitve duhovni nagovor imao je vlč. dr. sc. Bruno Matos. Govoreći o Kristovoj muci i smrti, naglasio je kako korizmeno vrijeme treba biti poziv svima nama da se svojim duhom i našim duševnim raspoloženjem približimo otajstvu Muke Kristove. Sudionicima duhovne obnove bilo je poučno slušati kako vlč. Matos prilazi svakom biblijskom likom: Petru, Judi, Ivanu, Velikom svećeniku, Ponciju Pilatu, lijevom i desnom razbojniku.

„U prikazu Kristove muke ističe se ljudska ograničenost, ali ključna je pozadina Božji poziv svakom čovjeku u njegovoj slobodi“. Vlč. Matos u drugom dijelu svoga izlaganja ističe kako je Isus za vrijeme svoje Muke pokazao slabost čovjeka koji je žedan, koji je nečiji sin, koji je nama jednak u svemu osim po grijehu; i s druge strane njegovu spremnost prihvatiti smrt sa znanjem da poslije smrti slijedi Uskrsnuće.

Vrhunac duhovne obnove bilo je euharistijsko slavlje koje je vlč. Bruno predvodio u crkvi Sv. Ivana Krstitelja.

Uprizorenje Muke Kristove članovi Udruge Stepinčeve oaze mira i župljani sv. Petra apostola scenski nastup imat će na petu Korizmenu nedjelju, 3. travnja u 16:00 sati u župi sv. Antuna Padovanskog u Sesvetskim Selima. U Nedjelju Muke Gospodnje – Cvjetnicu, 10. travnja u zaprešićkim Novim Dvorima s početkom u 16.00 sati po šesti puta biti će prikazana posljednja dva dana Isusovog života. Pjevačka družina Angeluši i Župni zbor sv. Cecilija svojim glasovima uljepšat će ovaj poseban događaj. Posjetitelji će po završetku uprizorenja imati priliku kupiti rukotvorine štićenika udruge „Ivančica“ i tako im pomoći u njihovom radu.

Slično ovome…

STEPINAC U ZAPREŠIĆU 1944.

STEPINAC U ZAPREŠIĆU 1944.

Dragi štovatelji bl. Alojzija Stepinca danas se sa zahvalnošću sjećamo jedne lijepe uspomene i obljetnice vezane za...

Isusov put prema Uskrsnuću

Isusov put prema Uskrsnuću

Naši članovi i ove godine su se potrudili što vjernije dočarati posljednja dva dana Isusova života. To su imali...