Korizmena duhovna obnova za sudionike uprizorenja Kristove muke

Written by urednistvo

Udruga «Stepinčeva oaza mira» iz Zaprešića osnovana je 8. svibnja 2008. na 110. godišnjicu rođenja bl. Alojzija Stepinca. Svoje predstavljanje javnosti imali smo u kripti crkve sv. Ivana Krstitelja na proslavi 10. obljetnice beatifikacIje Alojzija Stepinca blaženim 3. listopada 2008 u župi sv. Petra ap. u Zaprešiću

28/03/2022

Korizmena duhovna obnova za sudionike uprizorenja Kristove muke održana je u subotu, 26. ožujka u Dvorani bl. Alojzija Stepinca župe sv. Petra ap. u Zaprešiću.

Nakon uvodne molitve duhovni nagovor imao je vlč. dr. sc. Bruno Matos. Govoreći o Kristovoj muci i smrti, naglasio je kako korizmeno vrijeme treba biti poziv svima nama da se svojim duhom i našim duševnim raspoloženjem približimo otajstvu Muke Kristove. Sudionicima duhovne obnove bilo je poučno slušati kako vlč. Matos prilazi svakom biblijskom likom: Petru, Judi, Ivanu, Velikom svećeniku, Ponciju Pilatu, lijevom i desnom razbojniku.

„U prikazu Kristove muke ističe se ljudska ograničenost, ali ključna je pozadina Božji poziv svakom čovjeku u njegovoj slobodi“. Vlč. Matos u drugom dijelu svoga izlaganja ističe kako je Isus za vrijeme svoje Muke pokazao slabost čovjeka koji je žedan, koji je nečiji sin, koji je nama jednak u svemu osim po grijehu; i s druge strane njegovu spremnost prihvatiti smrt sa znanjem da poslije smrti slijedi Uskrsnuće.

Vrhunac duhovne obnove bilo je euharistijsko slavlje koje je vlč. Bruno predvodio u crkvi Sv. Ivana Krstitelja.

Uprizorenje Muke Kristove članovi Udruge Stepinčeve oaze mira i župljani sv. Petra apostola scenski nastup imat će na petu Korizmenu nedjelju, 3. travnja u 16:00 sati u župi sv. Antuna Padovanskog u Sesvetskim Selima. U Nedjelju Muke Gospodnje – Cvjetnicu, 10. travnja u zaprešićkim Novim Dvorima s početkom u 16.00 sati po šesti puta biti će prikazana posljednja dva dana Isusovog života. Pjevačka družina Angeluši i Župni zbor sv. Cecilija svojim glasovima uljepšat će ovaj poseban događaj. Posjetitelji će po završetku uprizorenja imati priliku kupiti rukotvorine štićenika udruge „Ivančica“ i tako im pomoći u njihovom radu.

Slično ovome…

Najava izložbe

Najava izložbe

 S velikom radošću Vam predstavljamo gostovanje putujuće izložbe Euharistijska čuda diljem svijeta u župi sv.Petra...

Gospodin me uči služenju

Gospodin me uči služenju

Gospodin me uči služenju. Dragi prijatelji, u ovom susretu razgovaramo s našom Mirjanom Morović, koja kao i mnoge...