Najava izložbe

Written by urednistvo

02/11/2022


 S velikom radošću Vam predstavljamo gostovanje putujuće izložbe Euharistijska čuda diljem svijeta u župi sv.Petra apostola u Zaprešiću od 3. – 13.studenoga 2022.
Radi se o jedinstvenoj izložbi u povijesti Katoličke Crkve koja svoje putovanje započinje 2005. g u Rimu.
Izvorna izložba donosi izvještaje za više od 130 priznatih čudesnih događaja koja su se dogodila u sakramentu Euharistije diljem svijeta, a koje je pobrojao i prikupio mladi talijanski blaženik Carlo Acutis.
Slijedeći izvornu namjeru izložbe da se posjetitelje potakne na iskreno i duboko štovanje sakramenta Euharistije, izložba je pripremljena i za putovanje hrvatskim župama. Kroz 32 panoa predstavljena je četvrtina izvornog postava izložbe s kronološki pobrojanim čudima od 780.g do 2013. Izložba je započela svoje putovanje u travnju ove godine u župi sv.Mihaela u Gračanima i dosad je obišla 12 župa. Projektu se pridružuje i župa sv.Petra apostola u Zaprešiću koja u suradnji sa udrugom Stepinčeva oaza mira organizira izložbu u prostoru dvorane bl.Alojzije Stepinac (kripta) u sklopu crkve sv.Ivana Krstitelja. Izložbu je moguće posjetiti radnim danom 17:00 – 20:30, a nedjeljom poslije svih svetih misa do 14:00 te od 17:00-20:30.
U subotu 12.studenoga nakon večernje svete mise, u 19:30, bit će organizirana tribina Zajednički pogledi o bl.Carlu Acutisu, dječaku milenijalcu koji je s 12 godina osmislio, a s 14 ostvario ovu izložbu. Tribinu će održati Marija Boras, pravnica i majka petero djece koja je zaslužna za dvogodišnju pripremu, okupljanje suradnika za prijevod i realizaciju same izložbe u Hrvatskoj. Izložbu je postavila Antonija Čačić akademska slikarica.
Detalje o cijeloj izložbi možete potražiti i na mrežnoj stranici www.miracolieucaristici.org
Radujemo se Vašem dolasku!

Slično ovome…

STEPINAC U ZAPREŠIĆU 1944.

STEPINAC U ZAPREŠIĆU 1944.

Dragi štovatelji bl. Alojzija Stepinca danas se sa zahvalnošću sjećamo jedne lijepe uspomene i obljetnice vezane za...

Isusov put prema Uskrsnuću

Isusov put prema Uskrsnuću

Naši članovi i ove godine su se potrudili što vjernije dočarati posljednja dva dana Isusova života. To su imali...