Tribina zajednički pogledi: apostol euharistije bl. Carlo Acutis

Written by urednistvo

10/11/2022

Dragi svi, u subotu 12.11. nakon večernje sv. mise, u sklopu izložbe Euharistijska čuda, održat će se tribina o bl. Carlu Acutisu, dječaku koji je u svojoj 12. godini dobio nadahnuće za stvaranje baze Euharisktijskih čuda koja su se kroz povijest dogodila diljem svijeta. 

Plodovi te ideje se očituju u jedinstvenoj, putujućoj izložbi koja ovih dana boravi i u našoj župi i na kojoj mnogi od vas sudjeluju kao volonteri.

Tko je bio Carlo, što je oblikovalo u njegov mladi i tako bogat život koji je postao sjeme za mnoga dobra i kako je postao apostol Euharistije bit će predstavljeno u kratkom filmu o mladom blaženiku iz našeg vremena i kroz izlaganje u sklopu tribine pod nazivom Zajednički pogledi koju će u subotu 12.11.2022. nakon večernje sv.mise, u 19.30 održati gđa Marija Boras u dvorani bl.Alojzije Stepinac (Kripta).

Velika nam je radost i čast da će nakon večernje sv.mise u subotu biti izložene relikvije mladog blaženika u crkvi za sve one koji ne budu na događanju u dvorani. Za posjetitelje tribine će biti prilika za štovanje relikvija  nakon samog dogđanja u prostoru dvorane. Relikvije ostaju izložene za štovanje u crkvi i u nedjelju kada je i zadnji dan putujuće izložbe u Zaprešiću.

Radosno vas očekujemo!

Slično ovome…

STEPINAC U ZAPREŠIĆU 1944.

STEPINAC U ZAPREŠIĆU 1944.

Dragi štovatelji bl. Alojzija Stepinca danas se sa zahvalnošću sjećamo jedne lijepe uspomene i obljetnice vezane za...

Isusov put prema Uskrsnuću

Isusov put prema Uskrsnuću

Naši članovi i ove godine su se potrudili što vjernije dočarati posljednja dva dana Isusova života. To su imali...