Tribina zajednički pogledi: apostol euharistije bl. Carlo Acutis

Written by urednistvo

Udruga «Stepinčeva oaza mira» iz Zaprešića osnovana je 8. svibnja 2008. na 110. godišnjicu rođenja bl. Alojzija Stepinca. Svoje predstavljanje javnosti imali smo u kripti crkve sv. Ivana Krstitelja na proslavi 10. obljetnice beatifikacIje Alojzija Stepinca blaženim 3. listopada 2008 u župi sv. Petra ap. u Zaprešiću

10/11/2022

Dragi svi, u subotu 12.11. nakon večernje sv. mise, u sklopu izložbe Euharistijska čuda, održat će se tribina o bl. Carlu Acutisu, dječaku koji je u svojoj 12. godini dobio nadahnuće za stvaranje baze Euharisktijskih čuda koja su se kroz povijest dogodila diljem svijeta. 

Plodovi te ideje se očituju u jedinstvenoj, putujućoj izložbi koja ovih dana boravi i u našoj župi i na kojoj mnogi od vas sudjeluju kao volonteri.

Tko je bio Carlo, što je oblikovalo u njegov mladi i tako bogat život koji je postao sjeme za mnoga dobra i kako je postao apostol Euharistije bit će predstavljeno u kratkom filmu o mladom blaženiku iz našeg vremena i kroz izlaganje u sklopu tribine pod nazivom Zajednički pogledi koju će u subotu 12.11.2022. nakon večernje sv.mise, u 19.30 održati gđa Marija Boras u dvorani bl.Alojzije Stepinac (Kripta).

Velika nam je radost i čast da će nakon večernje sv.mise u subotu biti izložene relikvije mladog blaženika u crkvi za sve one koji ne budu na događanju u dvorani. Za posjetitelje tribine će biti prilika za štovanje relikvija  nakon samog dogđanja u prostoru dvorane. Relikvije ostaju izložene za štovanje u crkvi i u nedjelju kada je i zadnji dan putujuće izložbe u Zaprešiću.

Radosno vas očekujemo!

Slično ovome…

Najava izložbe

Najava izložbe

 S velikom radošću Vam predstavljamo gostovanje putujuće izložbe Euharistijska čuda diljem svijeta u župi sv.Petra...

Gospodin me uči služenju

Gospodin me uči služenju

Gospodin me uči služenju. Dragi prijatelji, u ovom susretu razgovaramo s našom Mirjanom Morović, koja kao i mnoge...

Velika je uloga očeva

Velika je uloga očeva

Dragi čitatelji, dragi prijatelji, za novi mjesec donosimo novi susret s još jednim od naših dugogodišnjih članova....