Novosti u Udruzi – Apostolat katoličkih muževa

Written by urednistvo

28/04/2022

Lijepo je svako neko vrijeme posvijestiti kako su mnogobrojni darovi koje smo primili ili darovali tijekom godina zahvaljujući zajedništvu koje živimo pod okriljem našeg blaženika. Jedan od tako vidljivih darova je i Apostolat katoličkih muževa, mala zajednica ustrajnih članova koji se redovito sastaju jednom mjesečno, razgovaraju o temama koje su im aktualne ili zajedničke, bilo da su pozitivne ili one koje ih potiču na propitivanje i traženje načina kako odgovoriti na izazove u kojima se nalaze u svojim obiteljima, okolini ili sami u sebi.

U ponedjeljak 25. travnja je bio susret kojeg se može promatrati kroz Evanđeoske riječi: “Novo vino u nove mješine” (Mk 2,22). Nakon 5 godina koordinator dosadašnjih aktivnosti Mato Tunjić postao je i službeni voditelj ove skupine, a za njegovog zamjenika je imenovan prof. Bruno Kurek. Đakon Ilija zahvalio je Mati i Bruni na prihvaćanju novih službi  i zaželio im puno uspjeha u zajedničkom radu kako bi ova zajednica u muževa rasla i razvijala za dobrobit naše udruge, župe i naših obitelji. 

Pred muževima u apostolatu su novi koraci, nove ideje koje će donositi novi voditelji. Do ljetnih mjeseci kad je uobičajena pauza od aktivnosti, predviđena su još dva susreta: u svibnju i lipnju. Velika je radost planirani susret 8.svibnja, na sam rođendan bl. Alojzija Stepinca kojim ćemo proslaviti i naših zajedničkih 14 godina djelovanja udruge. Nakon sv. mise planiramo susret naših obitelji u Lovačkom domu u Vrbini.

Pozivamo sve zainteresirane članove i simpatizere udruge da nam se pridruže na ovom lijepom, zajedničkom putu kroz našu svakodnevicu i život, nastojeći biti jedni drugima pomoć i potpora.

Molimo da Apostolat katoličkih muževe i dalje raste i razvija  kako bi duhovno stablo naše udruge donosilo dobre plodove na radost svih nas. 

Bl. Alojzije, moli za nas!

Slično ovome…

STEPINAC U ZAPREŠIĆU 1944.

STEPINAC U ZAPREŠIĆU 1944.

Dragi štovatelji bl. Alojzija Stepinca danas se sa zahvalnošću sjećamo jedne lijepe uspomene i obljetnice vezane za...

Isusov put prema Uskrsnuću

Isusov put prema Uskrsnuću

Naši članovi i ove godine su se potrudili što vjernije dočarati posljednja dva dana Isusova života. To su imali...