Proslavljena 14. obljetnica postojanja i djelovanja naše Udruge

Written by urednistvo

10/05/2022

Naša Udruga je na nedjelju Dobroga Pastira 8. svibnja, proslavila svoju 14. obljetnicu postojanja i djelovanja.

Obilježavanje je započelo slavljem sv. mise sa župnom zajednicom, u crkvi sv. Ivana Krstitelja koje je predvodio župni vikar vlč.Vatroslav Siketić. Propovijed je bila prožeta slikom svakog biskupa, pastira u Crkvi koji primajuću službu prima i palij istkan od vune ovaca i koji podsjeća svog vlasnika na odgovornost za stado, požrtvovnost za svaku ovcu koju nosi na ramenima. Završetkom svog života, taj isti palij nosi sa sobom u grob, u susret Kristu koji je prošao stvarnost groba i otvorio nam vrata Vječnog Života. Slika požrtvovnog pastira s palijem je svakako prikladna slika i za bl.Alojzija Stepinca, pastira zagrebačke nadbiskupije, osnivača mnogih župa među kojima je i naša župa sv.Petra ap., a kojeg udruga Stepinčeva oaza mira zaziva kao zagovornika u svom djelovanju. Vlč.Vatroslav je razložio misao zajednica i udruga u sklopu Crkvenog djelovanja kako one nikako nisu znak podjeljenog zajedništva već dopunjavanje istog pa tako i djelovanje Stepinčeve oaze mira u našem Zaprešiću. Stoga dan utemeljenja udruge, ujedno i dan rođenja bl.Alojzija Stepinca, nam daje razlog za okupljanje, u zajedništvu sa župnom zajednicom i poziva nas na slavljenje Gospodina, zahvaljivanje za dosadašnje djelovanje te stavljanje svake ideje i namisli u Gospodinove ruke kako bi i sve što slijedi imalo svoj smisao u Njemu.

Slavljenje i zajedništvo se nastavilo i u prostoru Lovačkog doma smještenog u našoj prekrasnoj zelenoj Vrbini, prikladnom za takvo druženje, posebno za obitelji s djecom. Ovdje nas se okupilo više od 120 članova, bližnjih i djece, a dragi gosti, članovi iz udruge Ivančica su svojom glazbom podigli atmosferu i zabavljali sve prisutne. Osim slavlja obljetnice Udruge, svoje slavlje imala je i obitelj Antunović koji su obilježili svoju 18.obljetnicu zajedničkog života. Njima je za iznedađenje pripremljena slavljenička torta. Neka im je blagoslovljeno sve vrijeme do sada i svaki trenutak koji je pred njima.

Ovim druženjem se otvara nova godina djelovanja za našu Udrugu, čekaju nas nove aktivnosti, okupljanja i projekti i sve to pod okriljem i zagovorom našeg bl. Alojzija Stepinca.

Slično ovome…

STEPINAC U ZAPREŠIĆU 1944.

STEPINAC U ZAPREŠIĆU 1944.

Dragi štovatelji bl. Alojzija Stepinca danas se sa zahvalnošću sjećamo jedne lijepe uspomene i obljetnice vezane za...

Isusov put prema Uskrsnuću

Isusov put prema Uskrsnuću

Naši članovi i ove godine su se potrudili što vjernije dočarati posljednja dva dana Isusova života. To su imali...