Primopredaja posebnog kombi vozila Specijalnoj bolnici Gornja Bistra

Written by urednistvo

06/10/2023

Svečanom je primopredajom posebnog kombi vozila za prijevoz osoba s posebnim potrebama bolnici Gornja Bistra, završena akcija Srcem uz Saru. Akcija koju je ovog proljeća organizirala udruga Stepinčeva oaza mira iz Zaprešića imala je za cilj prikupiti sredstva kojim bi se kupilo navedeno vozilo za obitelj Brkičić kojim bi svoju Saru, djevojčicu s mnogim zdravstvenim poteškoćama  mogli odvesti na potrebne preglede i rehabilitacije, a koje svojim snagama i sredstvima nisu mogli kupiti. Udruga je sredstva prikupila vlastitim angažmanom, ali i sudjelovanjem mnogih znanih i neznanih čija su dobrota i darežljivost omogućili da se sredstva prikupe u kratkom vremenu i da se kupi prikladno vozilo i prilagodi Sarinim potrebama. I kad je sve bilo gotovo i spremno za korištenje, Sara je preminula u svojoj 13.g. I kako bi akcija ipak dobila vrijedan epilog, jednodušno je prihvaćeno da se navedeno vozilo pokloni Specijalnoj bolnici Gornja Bistra koja danas skrbi za 95 djece s teškim dijagnozama, a koji će im prema riječima ravnatelja bolnice dr. Renata Mittermayera biti od velike koristi.

Sarini roditelji nisu dvojili oko odluke da kombi treba darovati najpotrebnijima, u djeci ove bolnice prepoznaju Sarinu braću i sestre i uz gubitak koji žive, osjećaju ponos i radost da će vozilo koristiti baš onima kojima je zaista potrebno.

Župan Zagrebačke županije g.Stjepan Kožić zahvalio je Sarinim roditeljima, Udruzi koja je sve pokrenula kao i svim djelatnicima i volonterima koji skrbe za teško oboljele korisnike ove bolnice.

Voditelj Stepinčeve oaza mira, Ilija Nikolić je pomiješanih osjećaja i tuge i radosti, zahvalio Sarinim roditeljima na odluci koja je podržana i od strane Udruge  i zahvalio svima koji su svojim sudjelovanjem doprinijeli ostvariti cilj koji je Božjom odlukom dobio sasvim drugačiji završetak od onog prvotnog zamišljenog.

Slično ovome…

STEPINAC U ZAPREŠIĆU 1944.

STEPINAC U ZAPREŠIĆU 1944.

Dragi štovatelji bl. Alojzija Stepinca danas se sa zahvalnošću sjećamo jedne lijepe uspomene i obljetnice vezane za...

Isusov put prema Uskrsnuću

Isusov put prema Uskrsnuću

Naši članovi i ove godine su se potrudili što vjernije dočarati posljednja dva dana Isusova života. To su imali...